Az MKB tőkét emelt már eladott romániai leánybankjában

Az MKB Bank Zrt. 65,28 millió román lej, azaz 14,6 millió euró értékben tőkét emelt már értékesített romániai leányvállalatában, a Nextebankban - tudatta a hitelintézet szerdán a BÉT honlapján.
MTI-Eco, 2012. július 4. szerda, 22:22
Fotó: Napi.hu

A tőkeemelés következtében a Nextebank (korábbi nevén MKB Romexterra Bank) alaptőkéje 192,4 millió lejre nőtt, az MKB közvetlen tulajdoni hányada pedig 92,4 százalékról 94,98 százalékra emelkedett.

A közlemény szerint a tőkeemelés végrehajtásával az MKB eleget tett a Nextebank eladásáról szóló adásvételi szerződésben vállalt azon kötelezettségének, miszerint a szerződés hatályba lépéséig terjedő időszakban felmerülő román szabályozói követelménynek megfelelő tőkemegfelelést biztosítja.

Az MKB-tól az MTI megtudta: az áprilisi adásvételt most vizsgálja a Román Nemzeti Bank, illetve a román pénzügyi felügyelet. A vevő egy konzorcium, amelynek meghatározó tagja az amerikai Pine Bridge Investment vagyonkezelő szervezet. Az adásvétel jóváhagyása után az MKB Nextebankban lévő tulajdoni hányada (a 94,98 százalékos részesedés) teljes egészében a konzorcium kezébe kerül.

Az MKB Bank 2006-ban szerzett közvetlen befolyásoló részesedést a Romexterra Bankban.

HOZZÁSZÓLÁSOK