Az NFA szigorúan ellenőrzi a haszonbérleti szerződésekben vállaltakat

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a legszigorúbban ellenőrzi a megkötött haszonbérleti szerződésekben vállaltak teljesülését - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
MTI-Eco, 2013. január 30. szerda, 20:47
Fotó: Napi.hu

Az NFA felhívja a figyelmet arra, hogy minden egyes haszonbérleti szerződésnél az összes feltétel teljesülését ellenőrzi. Az ellenőrzés folyamatos, az NFA a haszonbérlőktől előrehaladási jelentést kér. Ebben a gazdáknak számot kell adniuk arról, hogy a szerződéseikben vállalt kötelezettségek teljesülnek-e.

Az ellenőrzéseknél az egyik szempont a gazdálkodási tervben vállalt állatállomány megléte. A haszonbérleti pályázati rendszerben az állattartásra vonatkozó kötelezettségek szélesedtek, azaz a kéthektáronként vállalt egy nagyállategység fenntartása a haszonbérlet teljes idejére, vagyis 20 évre kötelező - emelte ki az NFA.

Az NFA az előrehaladási jelentéseket folyamatosan dolgozza fel. Már több száz jelentés érkezett be a Földalapkezelőhöz, és az eddigi tapasztalatok alapján a haszonbérlők teljesítik a szerződésben vállalt kötelezettségeiket - írták.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet minden szerződést a helyszínen is ellenőriz. Így van ez a zsebszerződésgyanús esetekben is, amelyeknél él elővásárlási jogával. Idén a költségvetés erre a célra 4 milliárd forintot ad, amelyből 500 milliót a szervezet már le is kötött a magyar föld védelmére - közölték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.30 21:55

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a legszigorúbban ellenőrzi a megkötött haszonbérleti szerződésekben vállaltak teljesülését - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.....

..jogos...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html