Az SZDSZ nem adja az egészségügyi tárcát

Az SZDSZ cáfol minden olyan híresztelést, amely szerint a liberálisok átadnák az egészségügyi, vagy más tárca vezetését a szocialistáknak - reagált tegnap közleményben Horn Gábor ügyvivő az erről szóló sajtóhírekre.
NAPI Online, 2007. szeptember 13. csütörtök, 08:31
Fotó:

Szerinte, akik az MSZP részéről ilyen javaslatot fogalmaznak meg, nem a biztosítási rendszerről szóló, ma folytatódó vita, hanem a koalíciós együttműködés kereteit feszítik szét. A tárcacsere felvetése azért is érthetetlen, mert a hétfői miniszterelnöki látogatáson a liberális frakció már egyértelművé tette, hogy csak a reformok közös végig vitelében lesz partner, a pozíciókon és tárcákon való osztozkodásban nem.

A Népszabadság tegnap számolt be arról, hogy ma újabb fordulójához érkezik a biztosítókról szóló koalíciós egyeztetés. A napilap úgy tudja, mindkét párt számol azzal, hogy nem tudnak kimozdulni a patthelyzetből. Közben az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke is megszólalt az ügyben.

Kökény Mihály a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, hogy nem szakad a koalíció és nincs szó az egészségügyi tárca átadásáról az ágazati reformmal kapcsolatos viták miatt.

A Népszava úgy tudja, hogy az SZDSZ kompromisszumos javaslattal érkezik a társadalombiztosítás átalakítását célzó mai tárgyalásra. A javaslat részleteiről azonban nincs hír, és annak tartalmától függetlenül nem valószínű, hogy megegyezést hozna a két pártelnök vezetésével folyó mai tanácskozás.

HOZZÁSZÓLÁSOK