Bajnai: a Fidesz és a Jobbik iránya ugyan az, kifelé Európából

A Fidesz és a Jobbik között csak fokozatbeli különbség van, az irány ugyanaz, mind a két párt kifelé viszi Magyarországot Európából - jelentette ki Bajnai Gordon, az Együtt-PM európai parlamenti (EP) listavezetője szerdán Szegeden.
MTI, 2014. május 21. szerda, 18:28
Fotó: Napi.hu

A Fidesz politikája a keleti nyitás, csak elfelejtik hozzátenni, hogy ez nyugati zárást jelent - mondta a korábbi kormányfő a csongrádi megyeszékhely központjában tartott sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a Fidesz politikája egyre "vékonyítja" a kapcsolatokat nyugattal, illetve Európával, és Magyarországot szeretné bevontatni az orosz érdekszférába. Erről szól a paksi beruházás, amely az ország elmúlt ötven évének legelhibázottabb fejlesztése lesz, ha megvalósul.

A Fidesz az orosz érdekeket szolgálja ezzel a döntéssel, és nyilvánvalóan ezt szolgálja a Jobbik is, amely egyik EP-képviselőjelöltjéről úgy tűnik, Oroszország érdekében dolgozott - közölte Bajnai Gordon. Hozzátette: egy magát nemzetinek valló párt képviselője az orosz nemzet érdekeit képviselte az Európai Unióban.

A választóknak a következő napokban arról kell dönteniük, melyik oldalra szavaznak, a Fideszre és a Jobbikra, amely vissza akarja vinni az országot az orosz ütközőzónába, ahol most éppen Ukrajna található vagy annak a politikának a folytatására, amely annak idején Magyarországot bevitte az unióba - hangsúlyozta a listavezető.

A következő hét évben családonként 350 ezer forinttal kevesebb fejlesztési forrás jut Magyarországnak, mint az előző uniós költségvetési ciklusban. Ennyit vesztett el Magyarország érdekérvényesítő képességéből Orbán Viktor "ostoba, szabadságharcnak nevezett küzdelmével" - fogalmazott Bajnai Gordon.

Az igazi kérdés az, hogy ezekből a fejlesztési forrásokból mennyi marad a magyar polgároknak és mekkora részét "nyúlják le a Fidesz mögött álló oligarchák" - mondta a politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.21 21:47

.....hazudik a Kufár , több lehetőséget ,több piacot ...,itthon is kint is ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html