Módosítottak a balatoni komp utazási feltételein

Május 4-től változnak a kompközlekedés vírusjárvánnyal összefüggő utazási feltételei - írja a turizmus.com a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). bejelentése nyomán.
Szász Péter, 2020. május 4. hétfő, 10:06
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A hajózási cég március 24. óta átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását. A járványügyi helyzet új fázisba lépésével, május 4-től azonban módosítja korlátozó rendelkezéseit - olvasható a portálon.

Az intézkedések a következők:

  • A Bahart ismét elérhetővé teszi kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára.
  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól.
  • A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A társaság további, március 24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak: az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzítettekhez képest az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

  • Szántódrév kikötőből 7.00 és 19.00 óra között 60 percenként minden egész órakor
  • Tihanyrév kikötőből pedig 7.15 és 19.15 óra között 60 percenként, minden óra 15 perckor indulnak a kompjáratok.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából. Mosdóhasználatra a kompok fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a kompok zárt utasterét az utazók nem használhatják.

HOZZÁSZÓLÁSOK