Balog: Mindenképpen segítünk a könyvkiadóknak

Megoldást keres a kormány az áfatörvény miatt bajba került könyvkiadók problémájára - jelentette be Balog Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. Mindenképpen segíteni fogunk - fogalmazott az emberi erőforrások minisztere. A Sportkórházzal kapcsolatban ugyanakkor közölte: a minisztérium arra tesz javaslatot, hogy ne épüljön meg.
Inforádió, 2015. november 28. szombat, 09:04
Fotó: Napi.hu

Megoldást keres a kormány az áfatörvény miatt bajba került könyvkiadók problémájára - jelentette be Balog Zoltán. Csütörtök este óta látjuk a problémát, engem is elért a könyvkiadók tiltakozása - mondta a miniszter.

Nem is olyan régen, talán három vagy négy héttel ezelőtt tárgyaltam a könyvkiadók és könyvterjesztők képviselőivel - akkor még nem láttuk ezt a problémát. Akkor elmondtam, hogy a magyar könyv kiadásának, a magyar nyelvű könyvek kiadásának stratégiai szerepet szánunk. Nem véletlenül olyan alacsony, öt százalék az áfája - fogalmazott.

Az, hogy nem tudunk különbséget tenni, vagy nem jól tett különbséget a NAV a szolgáltatás és a termék között, valóban nehéz helyzetbe hozza a kiadókat. Megvizsgáljuk az ügyet - ígérte.

Nem célunk az egyébként is nehéz helyzetben lévő könyvkiadókat tönkretenni, semmiképpen sem. Éppen ellenkezőleg: a digitális kultúra fejlesztése mellett a magyar könyvkiadásnak is stratégiai szerepet kell kapnia a jövőben. Mindenképpen segíteni fogunk - ígérte az emberi erőforrások minisztere.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lumpi, 2015.11.28 13:50

elöször elkurjuk aztan segittünk
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.11.28 13:47

Na, barátaim, könyvkiadók - nektek befellegzett.

Segítenek rajtatok....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html