Baloghoz került Matolcsy kirúgott embere

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent miniszterelnöki határozat értelmében Orbán Viktor július 16-i hatállyal Bathó Ferencet az Emberi Erőforrások Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki. Ezzel a költségvetési ügyek szakértője Matolcsy György minisztériuma után (ahonnan 2010-ben kirúgták) Balog Zoltán tárcájánál tölt be helyettes államtitkári pozíciót.
portfolio.hu, 2012. július 20. péntek, 07:52
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlöny csütörtöki száma szerint kisebb változások történtek a kormányban július 16-i hatállyal. Orbán Viktor felmentette Nyitrai Zsolt kormányzati konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost, valamint áthelyezés következtében már nem helyettes államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumában Skultéty László.

Az erőforrás tárcához került viszont a kormányfő mostani határozatával Bathó Ferenc, helyettes államtitkári pozícióba. Bathó neve két év után tűnik fel ismét: 2010 nyarán ugyanis olyan információk jelentek meg, hogy az akkor még a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkárát menesztik, majd 2010 októberében ki is rúgták az 1990 óta a költségvetéssel foglalkozó szakembert. "A Nemzetgazdasági Minisztérium azon túl, hogy az embereket érintő megszorítások nélkül mindent megtett és a jövőben is megtesz az európai viszonylatban is egyedülállóan alacsony hiánycél tartása érdekében, levonja a személyi következményeket. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte az 1990 óta költségvetési ügyekkel foglalkozó Bathó Ferenc helyettes államtitkár felmentését" - állt két évvel ezelőtti közleményben.

Ezt követően olyan értesülések láttak napvilágot, hogy Bathó az NGM-ben maradt főosztályvezetői munkakörben, majd 2011 februárjában a Nemzeti Erőforrás Minisztérium főosztályvezetője lett. Tavaly márciusban elmondása szerint az Állami Számvevőszékhez került, ahol közvetlenül az elnök alá volt beosztva.

HOZZÁSZÓLÁSOK