Bányászati koncessziós pályázatok jelentek meg

Tíz területre jelentek meg új, nyilvános bányászati koncessziós pályázati felhívások - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
MTI, 2016. június 17. péntek, 14:13
Fotó: Reuters

Szénhidrogén kutatása, feltárása és kitermelése céljából Bázakerettye, Bucsa, Heves, Jászárokszállás, Körösladány, Mezőtúr, Okány-Nyugat, Zala-Kelet és Zala-Nyugat területére, geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására pedig Győr területére nyújthatnak be pályázatot a befektetők.

Az eljárásban részt vehet bármely belföldi vagy külföldi természetes személy, valamint a nemzeti vagyonról szóló törvény által meghatározott szervezet, akár közös ajánlattétel keretében is. A pályázati kiírások területenként nettó százezer forintos vételáron vásárolhatók meg. A pályázatot Győr, Bázakerettye, Bucsa, Heves és Jászárokszállás területére szeptember 27-én, Körösladány, Mezőtúr, Okány-Nyugat, Zala-Kelet és Zala-Nyugat esetében szeptember 28-án 10 és 12 óra között lehet személyesen benyújtani.

Az elbírálás a benyújtást követő 90 napon belül várható, a koncessziós szerződések megkötésére az eredményhirdetéstől számítva 90 nap áll rendelkezésre, amit a nemzeti fejlesztési miniszter egy alkalommal, legfeljebb 60 nappal meghosszabbíthat. A geotermikus koncesszió a szerződés hatályba lépésétől számított 35 évig, a szénhidrogén kutatási területeknél 20 évig tart. A koncesszió egy alkalommal, pályázat kiírása nélkül, a koncesszió eredeti időtartamának legfeljebb a felével meghosszabbítható.

HOZZÁSZÓLÁSOK