Barclays: a Fidesz vádaskodása visszaüthet

A Barclays Capital elemzője szerint a magyar kamatráta alakulása nagyban függ attól, hogy a leendő kormány mennyire tartja magát az IMF által elvárt szigorú költségvetési politikához.
NAPI, 2010. március 9. kedd, 14:25
Fotó:

Az áprilisi választásokat minden bizonnyal megnyerő Fidesz retorikája nem túl bíztató a tekintetben, hogy a következő kormány tartja-e magát az IMF és az EU által elvárt szigorú költségvetési politikához - nyilatkozta a Bloombergnek Christian Keller, a Barclays egyik londoni elemzője.

A közgazdász emlékeztetett, hogy a Fidesz kommunikációjában arra számít, hogy a tényleges költségvetési hiány a "csontvázak" miatt akár a 7 százalékot is elérheti 2010-ben.

Keller hozzátette, hogy bár az előző kormányok adateltitkolással való vádolása nem ritka politikuskörökben, egy egyébként is bizonytalan költségvetéssel rendelkező országban mégis visszaüthet az ilyen fajta vádaskodás.

A közgazdász véleménye szerint ha a Fidesz folytatná a költségvetés konszolidációját, akkor 100-150 bázisponttal csökkenhetne az alapkamat és a forintalapú eszközök vonzóvá válhatnának.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Buxa, 2010.03.09 17:15

Más a kampányígéret és más a kormányzás. Valami ehhez hasonlót már állított egy olyan politikus, aki még soha nem hazudott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html