Bedöntheti a nagyüzemeket az új törvény

Tönkreteheti a hazai agrártermelés jelentős részét adó nagyüzemeket a készülő üzemgazdálkodási törvény - írja a Magyar Nemzet.
MTI-Eco, 2013. február 20. szerda, 08:15
Fotó: Napi.hu

A lap szerdai számában a birtokába jutott tervezetre hivatkozva arról számol be, hogy a mezőgazdasági kivitel jelentős részét adó agrárgazdaságokat arra köteleznék, hogy öt éven belül mondjanak le az 1200 hektárnál nagyobb földterületeikről.

A cikk szerint a nagyüzemek tulajdonosai maguk dönthetnék el, hogy a művelésük alatt álló területek melyik részéről mondanak le. Ha a tulajdonos a földterületet nem kívánja eladni, úgy a törvény a gazdaságot arra kötelezné, hogy másik mezőgazdasági termelőnek adja át használatba a birtokát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2013.02.20 20:43

magyarország már így is élelmiszerimportőr lett, a gabonán kívül semmit nem tudunk exportálni, mert túl drágán, túl gazdaságtalanul termelünk, annak ellenére, hogy olcsó a munkaerő.

de a gabonát is csak a védett eu piacra tudjuk eladni, a világpiaci ár jóval alacsonyabb, mint a magyarországi termelés önköltsége.

ha még a nagyüzemeket is szétvernék, akkor végképp vége lenne a magyar agráriumnak.
a külföldi versenytársainkat nem érdeklik a mi politkai céljaink, ők örömmel söpörnek le minket a piacról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html