A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter néhány napja szüntette meg közös megegyezéssel Kamarás Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója munkaviszonyát, és ezzel egyidejűleg a távozó vezető helyére kinevezte Horváth Gergelyt, a Betonút Zrt. és a Keler Zrt. volt vezérigazgatóját.

Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezérigazgatója egy hónappal korábban, még május elején közölte, hogy mivel a bank irányítása bizalmi állás, az új kormány megalakulása után a szakminiszternek felajánlja lemondását.

Az új kormány - a Népszava értesülései szerint - várhatóan meneszti a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatóját, Szűts Ildikót és igazgatósági elnökét, Csáki Györgyöt is.

A társaság élére a 2000 és 2002 között már regnáló Kalmár István kerülhet, akár a két pozíciót egyesítve.

Hamarosan, június 30-án lejár az ITD Hungary Zrt. megbízott vezérigazgatója, Kilián Csaba kinevezése, ami után a szakember újra csak a befektetésösztönzési igazgatói posztot tölti majd be a szervezetnél.

A Napi értesülései szerint nem hosszabbítják meg Kilián kinevezését, és hamarosan új vezető irányítja majd az ITD-t is.

Az, hogy ki kerül az ITD élére, attól függ, hogy a Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez vagy a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez közel álló körök válnak-e meghatározóvá a szervezet jövőjét illetően - értesült névtelenséget kérő forrásból a Napi.

Amennyiben az előbbi forgatókönyv valósul meg, az MKB-tól érkezhet az új, női vezető, míg utóbbi - forrásunk szerint valószínűbb - esetben a Siemens Zrt. egyik fiatal menedzsere kerülhet a posztra.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter június 18-i hatállyal Völgyesi Zsoltot nevezte ki a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) főigazgatójává - adta hírül a szaktárca. A közlekedésépítési szakember korábban több magyarországi és nemzetközi közlekedésfejlesztéssel foglalkozó cégnél töltött be magas pozíciókat.

Elődje, Kerékgyártó Attila munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg június 17-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkársága az intézmény eddigi tevékenységét teljeskörűen felülvizsgálja.