Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Három törvénycsomagból álló tervezetet tárgyaltak a kormánypárti képviselők szerdai ülésükön, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivő ezt csak Stop Soros törvénycsomagnak nevezte Pintér Sándor belügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján. Ahogy arról az elmúlt napokban már több sajtóhír megjelent, a tervezet lényegében három fő pontból áll.

Az Index összeállítása szerint az illegális migrációban résztvevő, azt támogató szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék, tevékenységükről a bíróság felé kellene vallaniuk. Emellett, a szervezeteknek 25 százalékos illetéket kellene fizetniük külföldi támogatásaik után, ha több pénzt kapnak Magyarországon kívülről, mint belföldről. A pénzt a NAV fogja beszedni. Ha nem teljesítik az elvárásokat a szervezetek, akkor az ügyészség lép fel, aki bírósághoz is fordulhat.

A harmadik rendelkezés lényege pedig az, hogy az érintett külföldi állampolgárokat Magyarországról távol tartanák, a magyarokat pedig a schengeni határ 8 kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben - írja a portál.

Ha valaki felvállalja a kormány szerint migráció segítő tevékenységét, akkor arra a Stop Soros szabályozás vonatkozik majd. Amely pedig ezt nem teszi meg, arra szankciókat akar alkalmazni a kormány.

A törvényt csütörtökön nyílt, társadalmi vitára bocsátják.

Soros György magyar származású milliárdos korábban arról beszélt, hogy nem támogatja a korlátlan befogadást, a magyar kormány erről szóló kijelentéseit valótlannak nevezte. A bejelentésen Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta: Soros nem végez migrációt támogató tevékenységet.

A fotó forrása:  AFP Photo / Kisbenedek Attila.