Vesztegetés miatt hallgatták ki a magyar milliárdost

A nyíregyházi rendőrkapitányságon nem az eddig ismert ügyben, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt hallgatták ki Bige Lászlót, a Bige Holding tulajdonosát, hanem vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - írja a 24.hu.
Szász Péter, 2019. június 1. szombat, 13:47
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A rendőrség pénteki közlése szerint Bige kihallgatása és kétnapos őrizetbe vétele elkülönül a korábban megkezdett vizsgálatoktól. Az ORFK szerdán, amikor már folyt Bige László kihallgatása, csak annyit közölt, hogy a vegyipari cégnél a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztály két nappal később jelezte az új tényállást, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott ki részleteket a vesztegetési ügyről. A portál úgy tudja, hétfőn a szabolcsi gazdaságvédelmi osztály csapata vitte el a 61 éves milliárdost nyíregyházi otthonából, majd házkutatást is tartottak az ingatlanban. A rendőrség és a katasztrófavédelmisek másik csapata pedig a holding szolnoki gyárát szállta meg, és párhuzamosan ott folyatott helyszíni vizsgálatot.

A vállalkozó A 100 leggazdagabb 2019-es kiadása szerint 170 milliárd forintos vagyonával az ország 5. leggazdagabb embere. Az előző évben még 220 milliárd forintos vagyonnal szerepelt a listán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.06.01 14:43

a nagyváradi csodaember
gondolom otthon már a román
börtönökben rohadna
időben lelépett
jó sokáig húzta
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html