További kifizetést is vállalt a Genzyme szereinek sikerétől függően. Az amerikai cég elsősorban a szklerózis multiplex kezelésében aktív.

A Sanofi-Aventis mind nagyobb összegekkel jelenik meg a biotechnológiában: előző ilyen szerzeménye, a szembetegségekkel foglalkozó francia Fovea Pharmaceuticals 370 millió euróba került 2009 végén.

A világ negyedik számú gyógyszergyárához a forgalom nagysága szerint, a Sanofi-Aventis csoporthoz Magyarországon a kutatás-fejlesztéssel és gyártással foglalkozó Chinoin Zrt. gyógyszergyár tartozik, továbbá a kereskedelmi tevékenységet folytató sanofi-aventis és a Sanofi Pasteur.

A Sanofi-Aventis, a cég tudomása szerint, a magyar gyógyszerpiac mintegy 10 százalékát birtokolja. A Sanofi-Aventis a magyarországi bevételének a 17 százalékát költi kutatásra-fejlesztésre. 1991 óta több mint 500 millió eurót fektetett be Magyarországon.

A Sanofi-Aventis tavaly 3,8 százalékkal 5,467 milliárd euróra növelte adózott eredményét (kisebbségi részesedések nélkül) a 3,7 százalékkal 30,384 milliárd euróra gyarapodott bevételéből.