Bizakodó hangulatban nyitott Európa

A vártnak megfelelő amerikai makrogazdasági mutatók hatására szolíd emelkedéssel zárt a Wall Street. A Dow Jones 31,33 ponttal növekedett és 11582,43 ponton újabb történelmi csúcsot ért el.
, 2000. január 14. péntek, 09:09
Fotó:

A Nasdaq Composite három napos visszaesés után 107 ponttal, 2,8 százalékkal emelkedett. Ebben az is szerepet játszott, hogy nagy bejelentést vártak a Microsofttól. A Microsoft aztán a tőzsdék zárása után jelentette be Bill Gates lemondását és az új vezérigazgató kinevezését. A a nagy amerikai tőzsdék zárása után is nyitva tartó, valamint a távol-keleti piacokon először meredek áresésbe kezdett a társaság részvénye, később pozitívan értékelték a hírt.
Japánban a számítástechnikai társaságok drágulása miatt 123 ponttal emelkedett az Nikkei. A szektor iránti érdeklődést az Intel várakozások fölötti eredménye erősítette, amit a társaság csak az amerikai piac zárása után jelentett be. Európában bizakodó hangulatban nyitottak a tőzsdék, a Xetra index pár percel a nyitás után már 70 pontos, az S&P futures index 6,5 pontos növekedést mutatott.

HOZZÁSZÓLÁSOK