A foglalkoztatottság indexe tavaly december után ismét 50,0 pont alá került a múlt hónapban. Az index folyamatosan a növekedést a csökkenéstől elválasztó 50,0 pont körül ingadozott az elmúlt fél évben - idézi az adatokat az MTI.

A termelési mennyiség indexe csökkent januári értékéhez képest, de 50,0 pont felett maradt, amivel már ötvennegyedik alkalommal a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve.

QP | Quality Placement

Az új rendelések indexe némileg gyengült, de 50,0 pont felett maradt, ami azt jelzi, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző hónaphoz viszonyítva. A mostani érték átlag alattinak tekinthető 1995 óta, eddig kilenc alkalommal mértek alacsonyabb februári értékeket.

A vásárolt készletek indexe harminchét havi bővülés után elég erős ütemben elkezdett szűkülni. Az idei februári index elmarad az elmúlt évek átlagától.

A beszerzési mennyiség indexe csökkent januári értékéhez képest, és negyvenkilenc hónap bővülés után első alkalommal került 50,0 pont alá.

A beszerzési árak indexe emelkedett, és 50,0 pont felett maradt, ami további áremelkedést jelez a válaszadók szerint. Ezzel a beszerzési árak a szezonális kiigazításnak köszönhetően negyvenhatodik hónapja lesznek magasabbak.

A késztermék készletek szintje februárban alacsonyabb lett az előző hónaphoz képest, de ennek üteme kevésbé erős, mint januárban volt.

A külpiaci mutatók közül az importindex értéke csökkent januárhoz képest, de 50,0 pont fölött maradt. Öt hónapja tart a bővülő trend. Az exportindex értéke is csökkent az előző hónaphoz képest, de 50,0 pont fölött maradt. Ezzel negyedik hónapja jelzi az export mennyiségének emelkedését.