Megszűnt a veszély, hazatérhettek a bobaiak

Visszatérhettek lakásukba Boba község vasútállomásának közelében azok az emberek, akiknek vasárnap reggel azért kellett egy időre elhagyniuk az otthonukat, mert egy vasúti tartálykocsiból cseppfolyós szén-dioxid szivárgott - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2020. június 21. vasárnap, 09:49
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció

Balogh Eszter tájékoztatása szerint a vasúti tartálykocsi csapja körül szivárgott a cseppfolyós szén-dioxid, a hiba megszüntetésén dolgoznak a szakemberek, a helyszíni szemle még tart.

Hozzáfűzte: a tűzoltók és a rendőrök egy közeli utcából - ahol 38-an élnek - három ingatlanból hat embert menekítettek ki, a lakók fél óra múlva visszatérhettek otthonukba.

A katasztrófavédelem korábban arról adott tájékoztatást, hogy a műszaki mentést a sárvári hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint az egyházashetyei és a kamondi önkéntes tűzoltók végzik. Hozzátették, hogy riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, a helyszín körül száz méteres biztonsági zónát jelöltek ki és a rendőrséggel közösen kimenekítették a közeli ingatlanok lakóit.

HOZZÁSZÓLÁSOK