Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány tavaly döntött a "vörös kód" intézményének bevezetéséről. Ez azt jelenti, hogy ha extrém hideg esetén kiadják a "vörös kódot", akkor a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk hajléktalan embereknek, amennyiben a diszpécserszolgálat azt jelzi, hogy a hajléktalanokat ellátó rendszer az adott szükségletű hajléktalant nem tudja fogadni.

A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben - írta az MTI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző kritériumai alapján elsőfokú (citrom) figyelmeztetést akkor adnak ki, ha az adott megyében mínusz 15 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet. Másodfokú (narancs) figyelmeztetést akkor adnak ki, ha a megyében mínusz 20, míg harmadfokú (piros) figyelmeztetést akkor, ha mínusz 25 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat pénteken azt írta: szombat estétől több napon át nem emelkedik 0 Celsius-fok felé a hőmérséklet, éjszakánként országszerte mínusz 10 fok alá hűl a levegő. Az előrejelzés szerint a jövő héten többfelé mínusz 10 fok körüli maximumokra és mínusz 20 fok körüli minimumokra kell készülni.

Czibere Károly pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra.

Arra kérte a lakosságot: a következő napokban fokozottan figyeljenek oda az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre egyaránt, és szükség esetén hívjanak nekik segítséget. A diszpécserszolgálat telefonszámai megtalálhatók a diszpecserportal.hu oldalon.