Borzasztó ősz jöhet

Az Ecostat szakértője szerint idén ősszel még csak kissé romlik a munkaerő-piaci helyzet, majd november-decemberben hirtelen zuhanás jöhet. Az év végéig 30 ezer fővel nőhet a versenyszektor által leépítettek száma.
Domokos László, Körtési Zsolt, 2009. augusztus 24. hétfő, 07:41

A Napi Gazdaság hétfői számának írása

A gazdasági válság negatív hatásait és a rájuk adott kormányzati választ egyaránt jól tükrözik a munkaügyi statisztikák. Június végéig a legalább ötfős vállalkozások és a költségvetési intézmények által foglalkoztatottak száma 4,2 százalékkal, 2,666 millióra csökkent az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

Makroszempontból továbbra is megfelelően alakulnak a béradatok. A jegybank által leginkább figyelt bérmutató, az eseti kifizetések nélküli rendszeres bruttó keresetek dinamikája a versenyszektorban a májusi 5,3 százalékról júniusban 5,6 százalékra nőtt, míg a közszférában 1,3 százalékról -2,2 százalékra esett.

A versenyszféra keresetnövekedésében az is szerepet játszott, hogy az elbocsátások nyomán a nagyobb bérrel rendelkező szellemi foglalkozásúak aránya nőtt az összlétszámon belül. (Az utóbbi háromnegyed évben bejelentett nagy leépítések nyomán tíz százalék körüli létszámcsökkenés volt 2009 első hat hónapjában a bányászatban, a feldolgozóiparban, valamint az építőiparban.) A következő hónapokban a megugró infláció hatására a reálbérek várhatóan tovább apadnak, 2009 egészében a csökkenés 3-4 százalék lehet.

Az Út a munkához program beindulása nyomán átmenetileg nőtt a közszféra létszáma. Ezek kifutása után valószínű, hogy az ősszel nem lesz újabb állami forrás e célokra, az újra állástalanná válók többsége pedig az inaktívak táborát gyarapítja majd. Legkorábban jövő tavasszal jöhetnek újabb közmunka-lehetőségek - véli Rózsa Gergely, az Ecostat kutatója. Prognózisa szerint idén ősszel még csak kissé romlik a munkaerő-piaci helyzet, majd november-decemberben hirtelen zuhanás jöhet. A szakértő szerint az év végéig 30 ezer fővel nőhet a versenyszektor által leépítettek száma. A helyzeten egyelőre a javulgató német konjunkturális kilátások sem változtatnak, legfeljebb annyiban, hogy a magyarországi vállalatok jobban hajlanak majd a munkaerő tartalékolására.

Az ötnapos munkahét lesz a béremelés

Tíz, lapunk által megkérdezett, különböző ágazatban dolgozó vállalatvezető közül nyolc válaszolta azt, hogy idén semmilyen béremelésre nincs lehetőség. A legtöbb helyen azt is nagy eredménynek tartanák, ha a közeljövőben újabb elbocsátások nélkül vissza tudnak térni az ötnapos munkahétre, legfeljebb pluszfeladatokhoz kapcsolódhat majd nagyobb juttatás, illetve differenciáltan rendezik a béreket.

A cégek a bérek kordában tartásával is igyekeznek megőrizni versenyképességüket, és amíg több százan jelentkeznek egy állásra, addig ezt meg is tehetik. Az emelésről beszámolóknál is maximum néhány százalékos pluszról kezdődtek tárgyalások, illetve születtek megállapodások.

A Hankook Tire Magyarország Kft.-nél júliustól átlag 4 százalékos béremelésben részesültek - januártól visszamenőleg - azok a dolgozók, akik 2008. június 30. előtt kezdtek el dolgozni a gumigyárban. Aki 2008. július 1. és 2008. december 31. között lépett be a Hankookhoz, ugyanekkora béremelést kapott idén július 1-jétől, míg a céghez 2009-ben csatlakozottaknak be kell érniük eredeti fizetésükkel.
A kisebb cégeknél erre sincs mód: mint például Csabai Mónika, az autóipari alkatrészek gyártásával is foglalkozó Delta Kft. humánpolitikai vezetője elmondta, nincsenek abban a helyzetben, hogy bármilyen béremelésről tárgyaljanak. Rendelésállományuk drasztikus visszaesése miatt áprilistól négynapos munkahét van a csaknem 250 dolgozót foglalkoztató cégnél; az utóbbi pár hétben kicsit javult a helyzet, jelenleg már reális esély van arra, hogy szeptembertől visszatérhetnek az ötnapos munkahétre, de ebben az is közrejátszik, hogy több mint harmincan önként távoztak a cégtől, elsősorban az alacsony fizetések miatt. A humánpolitikai vezető hozzátette: elég nagy árat fizetnek azért, hogy nem az elbocsátások, hanem a munkaidő csökkentése mellett döntöttek, hiszen néhány kivételtől eltekintve a legjobb, másutt is könnyen elhelyezkedő dolgozók távoztak a cégtől.

A csökkenő megrendelések és a veszteség ellenére néhány kulcspozícióban lévő fizikai dolgozónál lesz béremelés - tájékoztatta lapunkat Kovács Géza, az egyedi ruházati termékeket gyártó Szigma Kft. pénzügyi igazgatója. Húsz-huszonöt dolgozónál ez várhatóan eléri majd a tíz százalékot is, mások viszont rövidebb munkaidőben dolgoznak tovább, de lesz olyan terület, ahol bércsökkentésre kényszerülnek. A cég egészét tekintve idén mintegy 15-18 százalékkal kevesebbet költenek bérekre, mint tavaly.

Mintegy 20 százalékos leépítést, valamint telephely-értékesítést követően a közelmúltban 10 százalékos bércsökkentésről döntöttek a még mindig közel száz dolgozót foglalkoztató, többek között épületelem-gyártással foglalkozó Alba Kft.-nél. Istenigazából további létszámleépítésre lett volna szükség - közölte Nagy Tibor termelési igazgató -, ám bíznak két nagyobb megrendelésben, ezért a jól képzett embereket nem akarták szélnek ereszteni. A kollektívával abban állapodtak meg, hogy ha beindulnak a munkák, visszaállítják a korábbi állapotot, sőt augusztus elejétől visszamenőleg mindenki 2-3 százalékos béremelést kap.

HOZZÁSZÓLÁSOK