Bőven százmilliós kiadás Orbán újabb levele

Jókora összegbe kerül az adófizetőknek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök idén is levelet küld a nyugdíjasoknak, amelyet a tízezer forintos Erzsébet-utalvánnyal együtt kapnak meg.
Napi.hu, 2016. december 7. szerda, 09:58
Fotó: Napi.hu

Körülbelül 170-180 millió forintba kerülhet a miniszterelnök legújabb levelének csomagolása és kiküldése a nyugdíjasoknak - derül ki a Magyar Nemzet számításaiból. A lap újságírói a népszavazási kampányban kiküldött Orbán-levél költségeit vették alapul.

Akkor 8,1 millió állampolgár postaládájába került be a miniszterelnöki üzenet, most 2,8 millió nyugdíjasnak hoz ajándékot a postás. A kiadás kiszámolásakor figyelembe vették a borítékok költségét, a hajtogatás árát és a kézbesítési díjat. A legnagyobb tétel az utóbbi: nagyjából 148 millió forint.

Az Erzsébet-utalványokkal a nyugdíjasok és a posta mellett a papírt kibocsátó Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.  is igen jól jár, hiszen szolgáltatási díjat és beváltási díjat  számol fel az utalványok után. (Utóbbit az utalványokat készpénzre váltó elfogadóhelyek fizetik.) A két tétel összesen kétmilliárd forint. A napilap kérdésére a cég nem árulta el mire költi ezt a pénzt.

HOZZÁSZÓLÁSOK