Brit kézbe kerülhet az AIG ázsiai leánya

A brit Prudential Plc biztosító társaság megveheti a minegy 30 milliárd dollár értékű ázsiai életbiztosítási ágazatát az AIG-nak - írja a Marketwatch a Wall Street Journalra hivatkozva.
NAPI, 2010. február 28. vasárnap, 19:15
Fotó:

Amennyiben nyélbe ütik az ügyletet, a Prudential a legnagyobb biztosítótársaságok körébe lép.


Az AIG korábban már közölte, hogy a tervei között szerepel az ázsiai divíziójától való megválás éa várhatóan nyilvános ajánlattétel útján történő értékesítésre felajánlja.

Pénteken az AIG vezérigazgatója, Robert Benmoshe úgy fogalmazott, hogy a vállalat „jelentős lépéseket" tett a vállalat ázsiai leányának, az AIA-nak az értékesítése érdekében.    


Ugyancsak pénteken jelentette be a vállalat a negyedik negyedéves 8,9 milliárd dolláros nettó veszteségét, kiemelve a társaság további nehézségekkel való küzdelmét. Az AIG részvényei 10 százalékot estek az eredmények bejelentése után.


A biztosítóóriás most próbál visszaállni a rendes kerékvágásba azután, hogy majdnem összeomlott a pénzügyi válság kirobbanásakor. A vállalat 100 milliárd dollárt meghaladó állami pénzügyi segítségben részesült, amelynek visszafizetése érdekében tulajdonában lévő eszközök értékesítésére kényszerül.

HOZZÁSZÓLÁSOK