Budapestre jöttek a szellemi tulajdon védői

Globális és európai kezdeményezések a szellemitulajdon-védelmi hatóságok munkamegosztásában címmel kezdődött kedden konferencia a magyar soros EU elnökség alkalmából Budapesten. A konferencia alkalmából Magyarországon tartózkodik a legnagyobb szabadalmi bejelentő államok és szervezetek vezetője, az USA, EPO elnöke csakúgy mint az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezetének főigazgatója.
Domokos László, 2011. május 18. szerda, 06:53
Fotó:

A szellemi tulajdon az emberiség társadalmi, gazdasági és kulturális jóléte szempontjából felbecsülhetetlen érték egy olyan világban, ahol folyamatosan erősödik a hamisítási és kalóztevékenység.

Emiatt a konferencia első fél napja a hamisítás és a kalóztevékenység elleni küzdelemmel, valamint az iparjogvédelem és a szerzői jogok hatékonyabb érvényesítésével foglalkozott, a nemzetközi viszonylatban is kiterjedt hamisítás és a kalóztevékenység egyre növekvő veszélyeire és az ezek ellen tett erőfeszítésekre koncentrálva.

A második nap az egyre több és bonyolultabb alkalmazás által kihívások elé állított szellemitulajdon-védelmi hatóságok cserélnek véleményt. Feltárják a globális munkamegosztás lehetőségeit, és elemezve azt a kérdéskört, hogy az EU jogi szabályozásra vonatkozó tervei hogyan hatnak a felhasználók, az üzleti életben érdekeltek, a regionális és nemzeti hivatalok mozgásterére.

HOZZÁSZÓLÁSOK