Corvin-láncot osztott az állam

Új Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János köztársasági elnök a Parlamentben.
Domokos Erika, 2018. február 12. hétfő, 12:02
Fotó: Napi.hu

Áder János államfő Kövér László házelnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen Huszti Péter színművésznek, Maróth Miklós orientalista akadémikusnak, Martonyi János korábbi külügyminiszternek, Ritoók Zsigmond klasszikafilológus akadémikusnak, Sótonyi Péter orvos akadémikusnak valamint Sir George Radda biokémikusnak nyújtotta át a Corvin-lánc  elismerést. Melocco Miklós szobrászművész később veszi át a kitüntetést - írta az MTI.

A Corvin-lánc a magyar tudomány és művészet, valamint az oktatás és művelődés fellendítésében szerzett kimagasló érdemek elismerésére szolgál, a kitüntetéssel adományozottak alkotják a Magyar Corvin-lánc Testületet.

A Corvin-kitüntetéseket Horthy Miklós kormányzó alapította Magyarország mecénás királyának, Hunyadi Mátyásnak az emlékére 1930-ban. (Egymilliárdért kap ingatlant a Corvin-lánc testület és iroda - ezt már olvasta?)

A Corvin-lánc díjat az első Orbán-kormány idején honosították újra, a 2002-es kormányváltás után azonban nem adták át, tízéves szünet után 2012-ben adományozták újra.

A díjak átadásakor jelen volt még Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Darák Péter, a Kúria elnöke, valamint egyházi képviselők, kormánytagok.

HOZZÁSZÓLÁSOK