Az AMC célja, hogy elősegítse a hagyományosan magyar, különleges és prémium minőségű termékek és kézműves élelmiszerek piaci pozíciójának, ismertségének növelését kül- és belföldön egyaránt.

A pályázatokat február 17. és augusztus 31. között lehet benyújtani az AMC-hez.

A támogatás összege 200 000-2 000 000 forint között mozog, amelyhez legalább 50 százalékos vállalkozói önrészt kell biztosítania a pályázónak.

A pályázatot legalább 60 nappal a rendezvény időpontja előtt kell benyújtani.

Az utóbbi években - emlékeztet a vidékfejlesztési tárca - az AMC kizárólag azokon a kiállításokon és rendezvényeken biztosított kedvezményes részvételi lehetőséget az élelmiszeripari vállalkozásoknak, amelyeken az intézmény maga is részt vett kiállítóként.

A közösségi standon ilyenkor csak minimális területfoglalási és részvételi díjat kellett fizetniük a vállalkozásoknak.

Emellett azonban számos olyan kiállítást, fesztivált, rendezvényt is szerveznek mind bel- és külföldön, ahol az érdeklődő vállalkozók kisebb száma miatt nem érdemes az AMC-nek kollektív standon megjelennie. Vagy: különösen a külföldi kiállításoknál az intézmény éves munkaprogramjában nem szerepel közösségi részvétel.

Mindettől függetlenül lehetnek olyan célterületek, ahol egyes, speciális terméket előállító kisebb vállalkozások számára a megjelenés kiemelt üzleti jelentőséggel bír, ezért az AMC a pályázat kiírása mellett döntött - tartalmazza a közlemény.