Csőd és elbocsátások jönnek, ha nem lesz gazdasági csoda

A járulékok és a személyi jövedelemadó akár egyidejű csökkentésére is lát lehetőséget az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, aki a Magyar Idők pénteki számában úgy ítélte meg: a gazdaság fellendülése adóügyi eszközökkel így segíthető.
MTI, 2016. december 23. péntek, 07:42
Fotó: Napi.hu

A forgalmi adó csökkentése nem hozná magával az árak mérséklését, csupán a kereskedők zsebében hagyna többet - tette hozzá Domokos László.

Az ÁSZ elnöke a következő években életbe lépő béremelésekről szólva 2016-ot az aratás évének nevezte, amelyet a vetésnek kell követnie: a versenyszférának öt-tíz éven belül meg kellene dupláznia teljesítményét, míg az állam cégeinél két-háromszor nagyobb termelékenységre lenne szükség ahhoz, hogy a mostani folyamat fenntartható legyen.

Elismerte, hogy a fizetésemeléseknek a hazai kis cégek a vesztesei lehetnek, az náluk csődhöz és elbocsátásokhoz vezethet.

Beszámolt ugyanakkor arról is, hogy bár a munkaerőpiacon kereslet alakult ki, egyes észak- és kelet-, valamint dél-magyarországi megyékben kevés a munkalehetőség, amin szerinte az állam maga is változtathatna azzal, ha például a közcégek háttérintézményeit ide költöztetné - olvasható a Magyar Időkben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.12.23 08:00

Addíg, amíg az állam ennyire belepofázik mindenbe, hiú ábránd, hogy itt ugrásszerű fejlődés lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html