Csődeljárást indítana az egyik önkormányzati cégnél a hódmezővásárhelyi polgármester

Csődeljárás megindítására tett javaslatot a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató (HMSZ) Nzrt.-nél Márki-Zay Péter (független) polgármester, a közgyűlés többségét adó Fidesz-frakció nem támogatja a kezdeményezést - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. január 23. szerda, 15:38
Fotó: Napi.hu

A Márki-Zay Péter által a hódmezővásárhelyi közgyűlés csütörtöki ülésére beterjesztett indítvány szerint a társaság az évek óta tartó veszteséges működés és a folyamatos likviditási problémák miatt a fizetésképtelenség közelébe került. Miután az adóhatóság január 15-én 177 millió forintra inkasszót nyújtott be a társaság számláira, a politikus indítványt tett arra, hogy a cég vezetője haladéktalanul kezdeményezze a csődeljárás megindítását.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Hódmezővásárhely valódi vezetés hiányában a működésképtelenség felé sodródik. A város eddigi dinamikus fejlődése megtorpant, a fejlesztések nem haladnak - tette hozzá.
A politikus szerint Márki-Zay Péternek az országos politika mellett nem jut ideje arra, hogy napi szinten törődjön a város ügyeivel.

A képviselő közölte, a háromszáz embernek munkát adó HMSZ NZrt. működteti a megyei jogú városban a közétkeztetést, a hulladékkezelést, végzi a közterületek karbantartását, üzemelteti a piacokat, parkolókat, sportlétesítményeket.

Cseri Tamás elmondta, egy nappal azt követően, hogy a polgármester csődeljárás megindítására szólította föl a cégvezetését, a menedzsmentnek a kintlévőségek behajtásával sikerült konszolidálnia a helyzetet, a vállalkozás meg tudta őrizni fizetőképességét.
Azzal, hogy a polgármester csődveszéllyel riogat, megingathatja a beszállítók és megrendelők bizalmát - hangsúlyozta a képviselő.

A közgyűlési többséget adó Fidesz-frakció nem támogatja a polgármester indítványának napirendre vételét, azt javasolja, szakértők közreműködésével világítsák át a cég működését. Egyeztetést kezdeményeznek az igazgatóság és a felügyelőbizottság, a könyvvizsgáló, valamint a városvezetés bevonásával a helyzet tisztázására - közölte a politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2019.01.23 15:49

apa, kezdődik
Makizaj csődbe vitte a várost.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html