A görög államadósság kezelő központ eredetileg 300 millió eurónyi kincstárjegy értékesítését tervezte, de befogadott 90 millió eurónyi túljegyzést. A keddi aukción kialakult hozam 4,64 százalék lett a korábbi, január 11-ikei 4,90 százalékkal szemben. Az árverésen 4,54-szeres volt a túljegyzés. 

A kincstárjegyek 80 százalékát külföldiek jegyezték le. Az előző, január 11-ikei aukción a kincstárjegyek csupán 37 százaléka került külföldi befektetők kezébe. 

Görögország szeptemberben tért át a negyedéves kincstárjegy-aukciókról a havi kibocsátásra, az adósság-refinanszírozás kezelésének javítására. Ugyanakkor leginkább negyedéves és féléves lejáratú kincstárjegyeket bocsát ki, elkerülve az éves lejáratú papírok piacra dobását, attól tartva, hogy ezek hozama a magas visszafizetési kockázat miatt meghaladná a még finanszírozhatónak tartott 5 százalékot.

A piaci étvágy és az árazás igazi fokmérője, a hosszú lejáratú kötvények kibocsátása még várat magára, erre becslések szerint csak az idei év végén, vagy 2012-ben kerülhet sor.