Csúcsra jutott az influenzajárvány

A jelentő orvosok adatai szerint a múlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81,9 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten - derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) adataiból.
MTI, 2015. február 25. szerda, 14:00
Fotó: Napi.hu

A jelentés szerint a nyolcadik héten négy megyében emelkedett, a fővárosban és nyolc megyében csökkent, hét megyében nem változott az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Csongrád megyében kétharmadával nőtt az orvosnál megjelent influenzás betegek száma, a legtöbb beteg Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Zala megyében volt a legmagasabb.
A betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző héthez képest, továbbra is gyerekek és a fiatal felnőttek betegedtek meg.

A Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba a nyolcadik naptári héten 199 influenzagyanús betegtől származó légúti minta érkezett, amely 25 százalékkal kevesebb az előző héten vizsgáltnál. A laboratóriumi minták többségében továbbra is az influenza A és B vírust azonosították.

HOZZÁSZÓLÁSOK