Csúnyán megbuktak a hatósági vizsgálaton a magyar aquaparkok

A fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei júniusban a vízpartok környékén, strandokon, aqua- és élményparkokban található csúszdák, a vízben vagy a víz felszínén működő szórakoztató eszközök üzemeltetési feltételeit vizsgálták az ország egész területén. A végeredmény lesújtó.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 26. szerda, 15:21
Fotó: Shutterstock

A hivatalok összesen 136 helyszínen 553 csúszdát, vízi ugrálóvárat és élményjátékot ellenőriztek, melyek 43 százalékánál állapítottak meg kisebb-nagyobb hiányosságokat.

A fogyasztóvédelmi hatóság az üzemeltetőket arra kötelezte, hogy helyezzenek el a berendezéseken "megfelelő információtartalmú" adattáblát, ahogy az elvégzett javításokat is dokumentálni kell majd. (Vannak, akik tényleg ebből élnek meg!)

Négy helyszínen 16 eszköz (csúszda, vízbe telepített mászóka-csúszdarendszer és kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz) működtetését megtiltották a megfelelőségi tanúsítvány beszerzéséig, a terhelhetőség feltüntetéséig vagy a kezelő személy megfelelő oktatásának igazolásáig - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Három helyszínen már pótolták a hiányosságokat. A berendezések így - az érvényes megfelelőségi tanúsítvánnyal még nem rendelkező kilenc, kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz kivételével - újra működnek.

Kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2017.07.26 15:39

Bürokráciánk ismét győzedelmeskedett és ennek köszönhetően a napi.hu dubajosai ismét katasztrófát vizionálhatnak!
Mik is voltak azok a rettentő, égbekiáltó hiányosságok a vizsgált parkok kb. 4%-nál???
- nem volt tanúsítvány! (az eszköz megfelelően működött, de nem volt pappppir rula)
- a terhelhetőség nem volt feltüntetve! (a használó kisgyerek majd figyelmesen elolvassa - újabban rendre zsenik születnek)

Ezek tényleg katasztrofális következményekkel járó hibák! Pista, pista! Ha így folytatja zsótinál, vagy komócsinnál is többet keres majd!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html