Demján: a változtatás mindenkinek fájni fog

A VOSZ ügyvezető elnöke ismét reformokat sürgetett.
NAPI Online, 2008. november 3. hétfő, 11:03
Fotó:

Magyarország reformok nélkül nem fog kilábalni mostani nehéz helyzetéből, a változtatás pedig mindenkinek fájni fog - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke hétfőn a Magyar Televízió Napkelte című műsorában az MTI beszámolója szerint.

Utalt arra: már a korábbi években is hangoztatta, hogy reformok végrehajtása nélkül Magyarország tíz évig Európa legszegényebb országa lesz. Demján Sándor szerint ez a tíz év mostanra tizenötre emelkedett, és ha nem lesznek reformok, akkor tovább nőhet.

A szociális rendszer átalakításával kapcsolatban elmondta, hogy a valóban rászorulókat kell támogatni.

Demján Sándor szerint a szükséges reformokban meg kell egyezni. Ki kell dolgozni Magyarország számára egy olyan, közmegegyezésen alapuló programot, mint amilyet az írek, illetve a finnek csináltak. Az akkor fájdalmas volt számukra, de az eredmény őket igazolta - jegyezte meg.

Az euróval kapcsolatban Demján Sándor úgy vélekedett, ha most lenne euró, akkor az ország kevésbé lenne sebezhető. Ha a politikusok nem osztogatottak volna szét mindent a korábbi években, akkor a környezetünkben lévő más országhoz hasonló fejlődéssel, reformok végrehajtásával Magyarország bent lenne az eurózónában - mondta a VOSZ ügyvezető elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK