Demszky: a szívét már megtalálták

Közösségi térré kívánják alakítani a Nyugati pályaudvar Eifel-csarnokát, éppen ezért ennek felszabadításáról és majdani kiürítéséről döntöttek ma az érintettek - jelentette be a megbeszélés után Kóka János.
Diószegi József, 2007. szeptember 20. csütörtök, 11:44
Fotó:

Kóka érdeklődésünkre elmondta, hogy egyelőre csak erről született határozat, az épület új funkcióinak és annak üzemeltetésnek és fejlesztésének tervéről egyelőre még nem tárgyaltak, arra majd a különböző engedélyeztetések után kerülhet sor. Demszky Gábor szerint ezt a magántőke bevonásával kell megoldani. A polgármester szerint ennek a létesítménynek a kormányzati negyedel együtt kell létrejönnie, annak részeként, ez lesz a szíve ennek a komplexumnak - jegyezte meg Demszky.

A Moszkva tér átalakítása is szóba került, Kóka reményei szerint 2010-ig új megjelenést kap és új közlekedési csomópontként üzemelhet a tér. Demszky óvatosabban fogalmazott, annyit ígért, hogy akkor a munkálatok már biztosan zajlanak majd. Az előbbieken túl Bajnai Gordon is részt vett a megbeszélésen, aki számít arra, hogy a főváros ehhez a beruházáshoz is igyekszik majd uniós forrásokat szerezni.

Az érintettek döntöttek arról is, hogy bevezetik 2009-10 környékén azt az intelligens kártyát, amely nem csupán a BKV-bérletnél funkcionálhat, hanem elektronikus pénztárcaként is működhet. Kóka hozzátette még, hogy a Ferihegyi gyorsvasút kiépítés akkor lehet időszerű, ha az ott jelentkező utasforgalmi igényre üzleti tervet lehet alapozni, és ennek megvalósítását a miniszter úgy tudja elképzelni, ha az nem az adófizetők pénzére alapozna.

HOZZÁSZÓLÁSOK