Változik a dízelautók műszaki vizsgáztatása

Hétfő óta a gázolaj megnevezést fogadják el hivatalos besorolásként műszaki vizsga után, a "dízel" vagy "diesel" nem megfelelő - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. szeptember 27. péntek, 10:16
Fotó: Getty Images

A lap egy vizsgáztatást végző szakembertől megtudta, hogy valóban a gázolaj a helyes kifejezés mostantól, amelyre ők a vizsga során, a központi rendszerben javítják az adatlapot, ha abban dízel szerepelt.

A szerencse, hogy az okmányirodához csak akkor kell elmennie az autósnak, ha egyébként is betelt a forgalmijában az igazoló matricáknak fenntartott hely és egyébként is új forgalmit kellene kérnie. Tehát nem kell külön ügyet intéznie a dízeleseknek emiatt.

Mivel nem zárható ki teljességgel, hogy lesz olyan műszaki vizsgaállomás, amely esetleg akkor is elküldi a cserére a dízel/gázolaj elírás miatt az autóst, ha még nem telt be a műszakija, érdemes ezt is ellenőrizni, és rákérdezni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2019.09.30 10:44

@antitroll:
Jobban jársz, ha inkább a rendszámot is lecseréled.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.09.27 11:39

Ezen már agyaltam...
Ha a kocsi seggén kicserélem a motor típusjelölést (benzinesre) akkor mekkora az esélye a lebukásnak a diesel kocsival, ha behajtok számára tiltott övezetbe?
Induljunk ki abból, hogy részecskeszűrős, nem hagy maga után fekete füstöt, a kipufogóba nem látni be és a hangja sem diesel-es...
Nem a szabályokat szeretném kijátszani, éppen ellenkezőleg! Lehet, hogy ez lesz a következő időszak autós társasjátéka.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html