Dől a pénz Siófokra

A kormány 1,9 milliárd forintot juttat a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnok építésének befejezésére, a csarnok állami beruházásként valósul meg, és 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja majd fenn - közölte Bíró Bence, a sportklub sajtófelelőse.
MTI, 2016. december 23. péntek, 19:05
Fotó: Napi.hu

A döntésnek köszönhetően februárban folytatódhat a szerkezetkész állapotban lévő sportcsarnok építése, amelyet jövő év végére terveznek átadni a sportolóknak és a szurkolóknak. Két éve jelentették be, hogy tao-támogatásból megépülhet a többcélú sportcsarnok. A kivitelezés tavaly kezdődött meg, de csak a szerkezetkész állapotig jutott.

Fodor János, a klub ügyvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a tao-támogatások ilyen léptékű fejlesztéshez nem elegendőek, különösen úgy, hogy időközben a klub beruházásában elkészült egy sportkollégium és épülőben van egy másik sportcsarnok is a legfiatalabb kézilabdázók számára.

Az ügyvezető szerint az állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1,9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A létesítmény az eredeti terveknél ötszázzal több, 1500 fő befogadására lesz alkalmas.

Siófokon jelenleg nincs olyan fedett komplexum, amely alkalmas lenne jelentősebb rendezvények megtartására. A helyi kézilabdaklub hazai NB I-es mérkőzéseinek évek óta az egyik helyi iskola tornaterme ad otthont - mondta Bíró.

HOZZÁSZÓLÁSOK