Horvátországban ezen a hétvégén újabb turnusváltás zajlik, ezért a határátkelők belépő- és kilépő oldalán nagyobb forgalomra készülhetnek az utazók. Eddig nem volt komolyabb fennakadás, viszont szombaton kisebb várakozás előfordulhat. Kovács Iván, a Határőrség szóvivője szerint azonban ez nem fogja meghaladni a harminc percet. Pénteken is folyamatosan haladt az országba érkező, és az onnan kilépő sor. Kovács Iván hozzátette, ezeken a frekventált hétvégéken akár duplájára is nőhet a forgalom.
 

Az átlagos forgalmú nyári időszakban 5-10 ezer utazó lépi át a határt, azonban ezeken a frekventált hétvégéken ez a szám fölemelkedik 20-25 ezer főre, akik főleg az autópálya-átkelőket, illetve a nagyobb átkelőket választják. A rédicsi és a letenyei átkelő a legnépszerűbb.


Kovács Iván elmondta még, hogy a kánikula miatt nem kell aggódniuk az autósoknak, a határátkelők felszereltsége olyan, hogy bárki megpihenhet hosszabb-rövidebb időre.


Közben Németországban is megkezdődtek a szabadságolások, onnan ugyancsak áramlanak a turisták a Balatonra, és rajtunk keresztül Horvátországba. Pénteken hat sávon engedték be Magyarországra az érkezőket Hegyeshalomnál, de a Hatőrség felkészült arra, hogy újabb kapukat nyisson meg, így tartós fennakadásra ott sem kell számítani.