Holttesteket találtak a Dunában Ercsinél - frissítés

A hétvégén négynél több holttestet is kifogtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet.
Szász Péter, 2019. június 3. hétfő, 10:52
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A holttestek azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán balesetet szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket - írja a portál.

A Margitsziget alatt, a tragédia helyszínén reggel, napkelte óta tartanak az esetleges merülésre való előkészületek. A jelenlévő magyar, osztrák és dél-koreai mentőcsapatok közül csak utóbbiak fontolgatják, hogy a még mindig életveszélyesen hömpölygő Dunába merülnek. Egyelőre azonban a merülésre használatos ponton fix rögzítése is komoly nehézségeket okoz, így a 37 fős speciális távol-keleti egység parancsnoka még nem adta ki a parancsot a merülésre.

A parancsnok ezekben a percekben a Dél-Koreából érkezett mintegy száz újságírót tájékoztatja a margitszigeti operatív irányítási ponton a jelenlegi helyzetről és a tervezett lépésekről. A dél-koreai újságírók feszült kérdéseiből is látszik, hogy mekkora nyomás helyeződik a honfitársaik tragédiája nyomán Budapestre érkezett katonai mentőkre - értesült a Magyar Nemzet.

A 24.hu azt írja, hogy hétfőn délelőtt 11 után nem sokkal Mohácsnál is találtak egy újabb holttestet.

A Baon arról ír, hogy Hartánál egy üzemen kívül helyezett hajóállomás kötelébe akadva találták meg a holttestet, egy feltehetően 50 év körüli koreai férfit.

Reagált a rendőrség:

A Duna Ercsi szakaszán talált halottakról szóló hírt a rendőrség a 24.hu-nak határozottan cáfolta.  Azt az értesülést viszont megerősítették, hogy találtak egy holttestet Harta térségében. Az ő azonosítása azonban jelenleg is folyik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matuska63, 2019.06.03 15:43

Attól, hogy ordibálsz még hülyeségeket beszélsz. És egyáltalán nem akarom védeni a katasztrófavédelmiseket, mert csak egy túlhizlalt vízfej.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dolfi57, 2019.06.03 14:42

MEG VAN A VÉLEMÉNYEM A MAGYAR KATASZTRÓFA VÉDELEMRŐL!
AZ OROSZ KATASZTRÓFA VÉDELEM, MÁR PONTOT TETT VOLNA AZ ÜGYRE!
A TÁBORNOKAINKNAK, NEM A PARTON KELL FIGYELNI AZ ESEMÉNYEKET, MEG AZ ELLENZÉK CSÜRHÉNEK BASZOGATNI ORBÁB VIKTORT, HANEM MENTSÉK KI AZ EMBEREKET.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html