Giró-Szász András csütörtökön este a Hír TV Rájátszás című műsorában elmondta: a kabinet szerdán első olvasatban tárgyalta a kérdést, még nem került pont a végére, egy következő ülésen zárják majd le. Mindegyik változat két dologra egyértelmű választ ad: arra, hogy nem lesz bevétel-kiesés a költségvetésben, másrészt arra, hogy megfelelő időben be tudják vezetni a rendszert - emelte ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e újabb tenderkiírás, azt mondta: "erről még nem született döntés, mert még nincs döntés arról, hogy melyik elképzelés a befutó".

"A kormány arról döntött, hogy azt a bohózatot, ami végbement a pályázatot megnyerő, aztán az azt nem vállaló cég kapcsán, többet nem kívánja végigjátszani, és saját erőforrásokat felhasználva saját maga oldja meg ezt a problémát" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Az e-útdíjrendszer júliusi bevezetésének realitásáról azt közölte: a miniszterelnök, a nemzeti fejlesztési miniszter és a nemzetgazdasági miniszter is világossá tette, hogy semmiféle problémát nem okoz a 2013-as költségvetésben a kialakult helyzet. Ez annyit jelenthet, hogy 2013-ban be fogják vezetni a rendszert - fogalmazott. Hozzátette: a bevezetés időpontjára pontos dátumot nem tud mondani, de "időarányosan ugyanakkor kell bevezetni, ha ugyanakkora bevétellel számolnak."