E-útdíj: 4-5 elképzelésről beszélt a kormányszóvivő

A kormányszóvivő szerint "négy-öt elképzelés formálódik" az elektronikus útdíjszedési rendszer bevezetése kapcsán; döntés még nincs, de a rendszer a megfelelő időben elindulhat, és a tervezett költségvetési bevétel is befolyik.
MTI, 2013. január 24. csütörtök, 21:30
Fotó: Napi.hu

Giró-Szász András csütörtökön este a Hír TV Rájátszás című műsorában elmondta: a kabinet szerdán első olvasatban tárgyalta a kérdést, még nem került pont a végére, egy következő ülésen zárják majd le. Mindegyik változat két dologra egyértelmű választ ad: arra, hogy nem lesz bevétel-kiesés a költségvetésben, másrészt arra, hogy megfelelő időben be tudják vezetni a rendszert - emelte ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e újabb tenderkiírás, azt mondta: "erről még nem született döntés, mert még nincs döntés arról, hogy melyik elképzelés a befutó".

"A kormány arról döntött, hogy azt a bohózatot, ami végbement a pályázatot megnyerő, aztán az azt nem vállaló cég kapcsán, többet nem kívánja végigjátszani, és saját erőforrásokat felhasználva saját maga oldja meg ezt a problémát" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Az e-útdíjrendszer júliusi bevezetésének realitásáról azt közölte: a miniszterelnök, a nemzeti fejlesztési miniszter és a nemzetgazdasági miniszter is világossá tette, hogy semmiféle problémát nem okoz a 2013-as költségvetésben a kialakult helyzet. Ez annyit jelenthet, hogy 2013-ban be fogják vezetni a rendszert - fogalmazott. Hozzátette: a bevezetés időpontjára pontos dátumot nem tud mondani, de "időarányosan ugyanakkor kell bevezetni, ha ugyanakkora bevétellel számolnak."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

agonia, 2013.01.24 22:17

@szkiita:
Gondolom egyeseknek azért, mert a tegnap előtti cikkben lerajzolt -, költségvetési összeomlást jósoló-, táblázat adatai kezdenek a scifi kategória felé mozdulni :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.01.24 21:42

Miért baj az ,ha az állam hozza létre?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html