E-útdíj: csak részletkérdés a Getronics visszalépése Giró-Szász szerint

A kormányszóvivő szerint nincs érdemi befolyással az elektronikus útdíjszedési rendszer idei hazai bevezetésére az, hogy visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics - erről Giró-Szász András beszélt hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
MTI, 2013. január 21. hétfő, 08:36
Fotó: Napi.hu

Giró-Szász András azt mondta, a miniszterelnök és a szaktárca világossá tette, hogy a közbeszerzést elnyert cég nem tudott megfelelni bizonyos feltételeknek, nem tudta a határidőket garantálni.

"Ugyanakkor azt is világossá tették, hogy ez érdemben nem lesz befolyással arra, hogy az elektronikus útdíj beinduljon Magyarországon 2013-ban" - fogalmazott a kormányszóvivő. Hozzátette: ez egy olyan részletkérdés, amelyet a szaktárca állítása alapján át lehet hidalni.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. szombaton közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Getronics Magyarország Kft. mint az elektronikus útdíjszedési rendszer teljes körű bevezetésére és megvalósítására kiírt tender nyertes ajánlattevője január 18-án nyilatkozatban értesítette az ÁAK Zrt.-t a visszalépéséről.

A Getronics Magyarország Kft. vasárnapi közleményében szokatlan piaci nyomásgyakorlással indokolta visszalépését az elektronikusútdíj-tendertől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.01.21 09:38

Hát az jó, ha a nyertes visszalépése nincsen befolyással a kiépítésre.

Akkor mostan nem is lesz új közbeszerzés?

Vagy a második helyezettnek, aki milliárdokkal kért többet, odaadják a munkát?

Ha januári kezdéssel állt volna fel a rendszer júliusra, akkor február-márciusival szeptember-októberre lesz meg?

Így 2013 kipipálva?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html