Négymilliárdos gépparkkal bővül az egészségügy

Lezárult 19 nagyteljesítményű diagnosztikai és terápiás gép közbeszerzési eljárása, a tender értéke négymilliárd forint - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.
Szepesi Anita, 2018. december 3. hétfő, 13:30
Fotó: MTI Fotó

Kásler Miklós az MTI tudósítása szerint elmondta, az Egészséges Budapest Program (EBP) újabb szakaszában beszerzett eszközökkel a közép-magyarországi régió diagnosztikai vizsgálati kapacitása tíz százalékkal nő.

A négy CT-t, három MR-t, négy érfestő készüléket (DSA), öt korszerű digitális röntgenrendszert, egy digitális mammográfot, egy digitális képmenedzsment rendszert (PACS) és egy lineáris gyorsítót telepítenek a következő hónapokban. Így a fővárosban és Pest megyében 44 CT- és 30 MR-készülékkel végezhetők majd a vizsgálatok - mondta el Kásler Miklós.

A sajtóanyag szerint CT-berendezést kap a Szent Imre Kórház, az országos kardiológiai intézet, a törökbálinti tüdőgyógyintézet és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház. MR-készüléket üzemelhet be a Szent Margit Kórház, a Szent János Kórház és a Szent Imre Kórház. A lineáris gyorsító az Uzsoki utcai Kórházba kerül, míg a PACS-rendszert a kardiológiai intézet használhatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.12.04 08:08

Lassan kasler is prostituláltat csinál magából, aprópénzeket szó szét, mint a kéregetőknek, közben a banda számolatlanul szórja magára a pénzt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2018.12.03 15:27

Hanyatlik az egészségügy
hja
Bár csak ennyir hanyatlott volna a ballibek alatt
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html