Cáfol a MOK - nincs egyeztetés az egészségügyi törvényről

Egy héttel az egészségügyi jogállásról szóló, az egészségügyben hatalmas felzúdulást keltő törvény hatályba lépése előtt a kormány még mindig nem vonta be a Magyar Orvosi Kamarát a rendeletek kidolgozásába - hívja fel a figyelmet a MOK honlapján lévő számláló.
Szepesi Anita, 2020. november 11. szerda, 18:10
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden, az ATV Csatt című műsorában bejelentette: ismét a parlament elé viszik az egészségügyi törvényt. Minden szakmai részletben, a vezényléstől kezdve a magánpraxis és kórházi munka összehangolásán át lesz megállapodás. Az ezek alapján átdolgozott törvényjavaslat pedig visszakerül az országgyűléshez.

Minden orvos biztos lehet abban, hogy őket az egész változás csak pozitívan fogja érinteni - bizonygatta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások a részletszabályozásokat illetően és meg is fognak egyezni.

Hollik szavaival ellentétben, a törvény megszavazása, 2020. október 6-a óta a MOK többszöri kérése ellenére a törvénnyel kapcsolatban semmilyen egyeztetés nem történt - derül ki a MOK honlapjára kikerült, Kincses Gyula elnök által írt levélből.

A MOK elnöke a levélben ismét hangsúlyozza, továbbra is szükségesnek tartják a készülő normaszövegek megismerését és a véleményezés lehetőségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.11.11 21:27

A Fidesz kormány csak azokkal szeret egyeztetni akik az ő kottájukból játszik. Ezért kiválasztanak egy-két embert akit már korábban "megvettek" (pozícióval vagy más módon) és ő eljátsza az egyeztető szerepét mint jelen esetben az orvosok képviselőjét.
Mindez azt a célt szolgálja, hogy az a verzió történjen amit a nagy vezér szeretne. Közben lehet mutogatni, hogy itt megvolt a konszenzus keresés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html