Harminchárom éve dolgozom az egészségügyben, és hivatásomnak tekintem. Mint speciális mentős évtizedek óta dolgozom, de most a közszférában dolgozók érdekében, a Magyar Nők Szövetségének tagjaként állok a jó ügy és cél érdekében - mondta Nagy Maya.

"Az egészségügy 80 százaléka nőkből áll, és sajnos ezek a nők a jelenlegi fizetésből nem tudnak megélni. Elfáradtak, kiégtek, elfásultak, két-három munkahelyről próbálják beszerezni a havi megélhetéshez szükségeseket, hogy ki tudják fizetni a számláikat, a rezsiköltségeiket, a kölcsöneiket. Ez pedig bizony a mai napra olyan szintre jutott el, hogy már veszélyezteti a biztonságos betegellátást" - hangsúlyozta a speciális mentős.

Kiemelte: azok, akik a mai magyar egészségügyben dolgoznak, nem a pénzért teszik azt, amit tesznek. Ezek az emberek az egészségügyben azért a megfoghatatlan valamiért teszik a dolgukat, a segíteni akarásért.

Azért próbáljuk ennek az elkeseredettségnek most nyomatékot adni, hogy felhívjuk a kormány figyelmét arra, hogy baj van. Tudniuk kell, hogy ha ők nincsenek, akkor nincs betegellátás sem - hangsúlyozta a speciális mentős.

A Magyar Nők Szövetsége az érdekvédelmi szervezetekkel együtt egy hatpontos petíciót dolgozott ki. A cél, hogy az érdekvédelmi szervezetek továbbfolytassák az érdekérvényesítést - mondta a szervezet tagja.

Hozzátette: úgy gondolom, hogy reménykedhetünk abban, hogy meghallgattatásra fogunk lelni. De egészen addig, amíg nincs döntés, hallattatjuk a szavunkat. Ha ez elindult, akkor ezt be kell fejezni - tette hozzá Nagy Maya.