Egy hónapig lehet majd pályázni bérkompenzációra

A törvény kihirdetését követően haladéktalanul megjelenik a bérkompenzációs pályázat, amely egy hónapig lesz nyitva – válaszolta a Népszavának a Nemzetgazdasági Minisztérium.
MTI-Eco, 2012. március 31. szombat, 11:53
Fotó: Napi.hu

A lap szombati számában azt írja: a törvény a Magyar Közlönyben való megjelenéssel lép hatályba, előtte a köztársasági elnöknek még alá kellene írnia. A tervek alapján erre pénteken kerített volna sort Schmitt Pál. A Népszava szerint legkorábban valamikor a jövő héten hirdethetik ki a munkaadókat támogató paragrafusokat, amelyekre a honatyák hétfőn mondtak igent.

A pályázatok elbírálását követően, várhatóan a nyár elejétől lesznek lehívhatók a pályázati pénzek - közölte a lappal a nemzetgazdasági tárca. A sajtóosztályon kifejtették: a 21 milliárd forintos keretből vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azok a cégek, amelyeknek gondot okoz az ötszázalékos béremelés végrehajtása 2012-ben. Az a cél, hogy a bérek nettó értékének megőrzését szolgáló elvárt béremelés - különösen a nagyarányú élőmunkát igénybe vevő gazdálkodó szervezeteknél - ne járjon elbocsátásokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK