Egymilliárd forint állami támogatás Harkánynak

A kormány egymilliárd forintos állami támogatásban részesítette Harkányt, az összeget a dél-baranyai város gyógyfürdőjének fejlesztésére fordítják - jelentette be Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője.
MTI, 2016. december 23. péntek, 19:32
Fotó: Napi.hu

A politikus hangsúlyozta: a város és környékének fejlődése a gyógyfürdő fejlesztésén keresztül valósulhat meg. Reményének adott hangot, hogy a város fejlődési pályára áll, és tíz év alatt Magyarország legjobb fürdőhelyévé válik. Baksai Tamás Endre (Fidesz-KDNP), Harkány polgármestere azt mondta: a támogatással elhárultak az akadályok a gyógyfürdő műszaki fejlesztése elől, amire az önkormányzat jogerős építési engedéllyel rendelkezik.

Januárban indul a közbeszerzési eljárás, azt követően a kivitelezés. A kormány 2014-ben mintegy 200 millió, tavaly 300 millió forint támogatásban részesítette a fürdővárost. Megjegyezte: az idén Dél-Baranyába példátlanul sok fejlesztési forrás érkezett, a kormány 14 milliárd forinttal járult hozzá például az Ormánság átfogó fejlesztését célzó Ős-Dráva projekt vízkormányzási fejlesztéseinek megvalósításához - mondta Tiffán.

Átalakult a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. menedzsmentje: háromtagú igazgatóság irányítja a jövőben az intézményt. Az elmúlt években a városba több fejlesztési forrás érkezett, mint bármikor a rendszerváltás óta - fogalmazott Baksai Tamás Endre (Fidesz-KDNP), Harkány polgármestere.

Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója az a konkrét fejlesztésekről elmondta: az egymilliárdos forrást a fürdő teljes belső és külső megújítására kívánják felhasználni. Ezek között szerepel a fürdő kettes épületének tetőrekonstrukciója, egy gyermekfürdő-részleg kialakítása, valamint a már meglévő szaunarészleg további bővítése. Áttekintik a 3-as medence megosztását és befedését célzó terveket is.

HOZZÁSZÓLÁSOK