Egymillió munkahely helyett egymillió új magyar állampolgár?

A következő ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk - ígérte Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese, a KDNP elnöke a miniszterelnöki eskütétel után a Kossuth téren tartott Fidesz-KDNP nagygyűlésen.
MTI, 2014. május 10. szombat, 18:29
Fotó: Napi.hu

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kitérve a Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a héten ért incidensre, azt mondta: pár nappal ezelőtt "néhány figura" megtámadta a határon túli magyar vezetőt, aki a külhoni magyarság egyik legjelentősebb személyisége, és akinek a délvidéki magyarság köszönheti a kulturális autonómia megvalósulását. Neki köszönhetik az ottani honosítás levezénylését, és azt, hogy a délvidéki magyarok ott ülnek a belgrádi parlamentben, hogy megszüntették velük szemben azt: a magyarok bűnös nép, és nem kaphat kárpótlást.

Ezt az embert támadták meg provokátorok vagy őrültek, vagy esetleg mindkettő, akik őt leginkább "a nyilas házmesterekre" emlékeztetik - mondta. Hozzátette: a határon túli magyarság nem fogja elfelejteni ezt a támadást, ahogy nem felejti el 2004. december 5-ét, "a gyurcsányi nemzetárulást". A határon túli magyarok 95,5 százalékban szavaztak a Fidesz-KDNP-re - emlékeztetett, majd megjegyezte: sem a szocialistáknak, sem a Jobbiknak nem adtak egy-két százaléknál többet, "lehet még ez is sok volt". Kiemelte: 130 ezer külhoni magyar levélben és 80 ezren - itteni lakcímmel - két szavazattal támogatták a szövetséget.

Felidézte, hogy négy évvel ezelőtt azt ígérte, a ciklus végére meglesz az ötszázezer új, esküt tett magyar állampolgár. Ezt messze meghaladták - mondta, majd úgy fogalmazott: most azt ígéri Orbán Viktor miniszterelnöknek és a nemzetnek, hogy négy év múlva, a ciklus végén meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják, "ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk és akik tudják, hogy hogyan kell szavazni".

Kitért arra is: példanélküli Magyarország és az unió történetében a második alkalommal, kétharmados többséggel megnyert választás. Mint mondta: jó esélyük van, hogy májusban az EP- és ősszel az önkormányzati választásokat is megnyerjék. Szerinte sok oka van ennek az eredménynek: szavazóik szeretete, hűsége, a kormány emberfeletti munkája, a hibátlan kampány. Megjegyezte: a baloldalon az egymással szembeni gyűlölködés, intrika olyan, mint "egy tál skorpió", ha már másba nem tudnak harapni, akkor magukba marnak. Hitet téve a frakciószövetség mellett kitért a KDNP világnézeti párt voltára, és rögzítette: a keresztény civilizáció és a magyar nemzet történelme egymástól elválaszthatatlan.

Az EU egy eszköz

A közelgő EP-választások előtt azt mondta, hogy a szocialisták megszokták a KGST-ben, hogy szervilis módon kiszolgálják Moszkva érdekeit. Most ugyanígy kiszolgálták Brüsszel érdekeit, hiszen képviselőik nem átallottak Magyarország ellen szavazni, hogy forrásokat vegyenek el hazánktól.

Egyidejűleg ott van a felelőtlenség a másik oldalon, amelyik azt mondja, hogy lépjünk ki az EU-ból. Hová, Ukrajna mellé, a senki földjére? - tette fel a kérdést. Rámutatott: pontosan tudják, hogy az Európai Unió nem a magyar történelem célja és beteljesülése, hiszen Magyarország volt az unió előtt, és bizonyos benne, hogy lesz utána is. Ugyanakkor az EU egy eszköz a magyar nemzet "életérdekeinek", céljainak megvalósítására és ez a cél nem lehet más, mint a magyar nemzet megmaradása és a magyar emberek életminőségének javítása. Ők olyan uniót akarnak, amely nem Cohn-Bendit devianciáit, hanem az alapítóatyák által képviselt keresztény civilizációt és az európai nemzetek, így Magyarország tiszteletét jelenti - fejtette ki a KDNP elnöke.

Magyarország csillaga emelkedőben van Európa egén

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője arról beszélt: Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem az egész nemzetet bevinni. Szavai szerint ők nem megalázzák a határon túli magyarokat, hanem segítik őket a felemelkedésben. Mint mondta, a pártszövetség EP-listáján ott lesz minden külhoni magyar nemzeti közösség képviselője, s utalt arra, a párt fogyatékkal élő képviselője, Kósa Ádám is komoly elismerést vívott ki munkájával.

Magyarország csillaga emelkedőben van Európa egén - jelentette ki. Úgy vélte: Magyarország "a kitaposott, de már sehova nem vezető régi helyett új úton indult el", az áldozatos munka kezdi meghozni az eredményeket, s a válságból tanultak egész Európa hasznára lehetnek a megújulás során. A kormány felhagyott a baloldal által követett politikával, amely az EU-t nem partnernek, hanem végrehajtandó utasításokat váró szervnek tekintette és amelyhez "szolgaian igazodhat".

"Elvárjuk"

Kijelentette: elvárják, hogy az unió ne szóljon bele olyan ügyekbe, amelyeket helyben hatékonyabban meg tudnak oldani, s helyette olyan mindenkinek fontos feladatokkal foglalkozzon, mint a független európai energiapolitika. Úgy vélte: Európának újraiparosításra, olcsó energiára, rezsicsökkentésre, a kis embereket nem túlterhelő tisztességes közteherviselésre, a nemzeteket, falvakat, városokat, családokat tiszteletben tartó, rájuk építkező politikára, segély helyett munkára, a fiataloknak foglalkoztatást adó gazdaságpolitikára van szüksége, amilyen az Orbán-kormányé. A párt EP-választási kampányának mottóját idézve azt üzente Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak, el a kezekkel az alaptörvénytől.

Minél nagyobb felhatalmazást kap a Pelczné Gáll Ildikó vezette Fidesz-KNDP-s európai parlamenti lista, annál több erő lesz megvédeni a magyar munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a bankadót, a magyar földet, az Erzsébet utalványt, a plázastopot, a magyar akácot és a pálinkafőzés szabadságát - sorolta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2014.05.11 15:08

@matyi2010: Nezz mar meg egy birkamenetet te szerencsetlen. A fideszes szavazok 90% -a nyugger vagy cigo.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2014.05.11 15:00

Az azért vicces, hogy főleg az adót nem fizető, a jellemzően jobbikos és fideszes adófizetők által eltartott nyugdíjasok révén a parlamentbe jutó DK és MSZP acsarkodik a határon túliak ellen, arra hivatkozva, hogy azok nem fizetnek adót....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ingyen, 2014.05.11 11:16

@jobbajobb:

csak igaza volt Gyurcsánynak 2004-ben, hogy a kettős állampolgárság ellen kampányolt.
hazudtatok éveken keresztül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba760384, 2014.05.11 01:16

4 éve még 52% kellett a 2/3-hoz, idén elég volt 42% is 4 év múlva meg a 30% is jó lesz
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.05.11 00:55

Egy barátom ma azt mondta nekem, hogy Orbán ellen a komcsik áskálódnak, pedig ő egy nagyszerű magyar ember, aki sokat tesz a magyarokért, stb.
Aki a komcsikat ( akiket a barátom is utál )végleg ki akarja iktatni.

Azt hittem rosszul hallok. Marad a barátom, de figyelni fogom minden szavát, hogy tudjam, mikor kell finoman kilépni e baráti kötelékből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html