A hajléktalan kecskeméti nő 2011. év végén ismerte meg a sértettet. A férfi megengedte neki, hogy szívességi lakáshasználóként beköltözzön a kecskeméti lakásába, így már ketten laktak ott. A vádlottnak a lakhatás költségeibe nem kellett beszállnia, és a külvilág felé élettársakként jelentek meg, noha valójában nem voltak ilyen kapcsolatban.

A vádlottat a lakásába befogadó férfi a nő sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt 2012 áprilisában börtönbe került, a nő pedig egyedül maradt a lakásban. A vádlott - kihasználva azt, hogy kívülállók élettársaknak gondolják őket - 2012. április 25. napjától 2013. október 25. napjáig minden hónapban jogosulatlanul felvette a sértett havi nyugdíját. A nyugdíj felvételekor a postai utalványokat a saját nevében, a sértett élettársaként írta alá. A vádlott a nyugdíjat kézbesítő postás becsapva 2012. április 25. és 2013. október 25. között összesen 1.109.680 forint nyugdíjat vett fel jogosulatlanul. A felvett nyugdíjat magára költötte, a kár nem térült meg.

A vádlott ezen kívül ellopta a sértettnek a lakás konyhájában tartott 40 ezer forint összegű készpénzét is, amelyet szintén saját magára költött. Ez sem térült meg.

A járási ügyészség a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő nőt folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, valamint szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.