Egyre több sertést eszik a magyar

Élénkült a hazai sertéshúsfogyasztás, de a hazai termelői kört továbbra is támogatni kell az állomány és a termelés növekedésének érdekében - jelentette ki a Magyar Hírlapnak Menczel Lászlóné, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára.
Dzindzisz Sztefan, 2018. április 5. csütörtök, 08:13

A csütörtökön megjelent nyilatkozatban hozzátette, hogy a kereskedők tartották a szavukat, az áfacsökkentés ármérséklő hatását "egy az egyben továbbítják a fogyasztóknak". (Sokat ér a halott vaddisznó, avagy így kereshet ötvenezret.)

Menczel Lászlóné beszélt arról is, hogy az országban a sertésállomány hárommillió alatt van, és célszerű lenne minden eszközzel tovább növelni. Ezt szerinte az import mellett a hazai fajták átlagon felüli minősége is indokolja - írja az MTI.

Fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK