Egyre vékonyabb a boríték - itt vannak a friss adatok

A vállalatok egyötöde 2013-ban befagyasztja béreit, derült ki a Hay Group legutóbbi, közel 500 magyarországi vállalat között végzett kutatásából. Tavaly 2,4 százalékkal csökkentek a bruttó reálbérek.
NAPI, 2013. január 18. péntek, 15:44
Fotó: Napi.hu

Ahhoz képest, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium péntek délelőtti, KSH kereseti adatait kommentáló közleményében azt írta, hogy  idén már reálbér-emelkedés lehet, a Hay Group legfrissebb elemzése azt mutatja, hogy a vállalati előrejelzések szerint idén is az inflációnál kisebb lesz a béremelés Magyarországon a gazdálkodó szférában. Az idén várható 3,5 százalékos inflációhoz képest csak 3,2 százalékos átlagos béremeléssel számolnak a vállalatok. Tavaly az 5,7 százalékos infláció mellett átlag 3,3 százalékkal nőttek a bérek. Két éve tehát az inflációhoz képest folyamatosan csökkennek a bérek.

A Hay Group szerint idén új trend, hogy minden munkavállalói csoport ugyanannyi béremelésben részesül majd. Korábban a béremelések során még voltak nyertesek és vesztesek: 2011-ben ugyanis a csökkenő adók miatt a vezető beosztásúak jártak jól, 2012-ben viszont a minimálbér és a kötelező béremelés javított az alacsony bérrel rendelkezők helyzetén.

Tavalyhoz képest azonban jelentősen nőtt azon cégek aránya, amelyek idén nem terveznek béremelést: 2013-ban a vállalatok egyötöde nem számol a bérek emelkedésével, míg 2012-ben az év elején még csak a vállalatok 14 százaléka gondolkodott így - mutat rá a Hay Group legfrissebb felmérése.

Kompenzációra ne számítson

A vállalat szerint a legnagyobb emelésre idén elsősorban az autó- és gyógyszeriparban dolgozók számíthatnak, valamint a közüzemi szolgáltatók. A legrosszabbul a pénzügyi ágazatban dolgozók járhatnak, ahol a béremelés másfél százalékkal marad majd el az országos átlagtól.

Az idei év egyik fontos változása a szuperbruttó kivezetése lesz a bérrendszerből. A Hay Group felmérésében arra is rákérdezett, hogy a vállalatok vajon kompenzálják-e azokat, akiknek ennek köszönhetően kisebb lesz a nettó bérük. A felmérésben résztvevő vállalatok szinte 90 százaléka azt válaszolta, hogy nem terveznek ilyen kompenzációt.

A korábban rendkívül népszerű rugalmas juttatási rendszer kisebb figyelmet és súlyt kap az utóbbi években az egyre szigorúbb törvényi szabályozás miatt. Az éves keretösszeg idén alig fog emelkedni, a növekedés még az 1 százalékot sem éri majd el. Ennek több oka lehet a Hay Group elemzői szerint. Egyrészt a juttatásokat érintő egyre nagyobb adó- és járulékteher miatt egyre kevésbé éri meg bér helyett juttatást adni, másrészt a juttatások új formái (például a SZÉP-kártya) a vállalatok visszajelzései szerint sok helyen, főleg vidéken, nem használhatók fel rugalmasan.

Munkaerőpiaci trendeket illetően a cég felmérése rámutat: a magyar munkaerőpiac, néhány hiányszakma kivételével, nincs keresleti nyomásnak kitéve, így a vállalatoknak nem kell attól félniük, hogy a béremelkedés elmaradása vagy annak alacsony jellege miatt elveszítik munkavállalóikat - magyarázza az adatok mögött meghúzódó folyamatokat Raffay Klára, a HayGroup szakértője. Ezt erősíti meg az is, hogy bár már két év óta hasonló béremelési adatokat figyelhetünk meg, az önkéntes fluktuáció aránya 2012-ben csak 6 százalék körül volt. A munkanélküliség csökkenése és a gazdaság élénkülése változtathatna ezen a trenden.

HOZZÁSZÓLÁSOK