Egyszerűsítenék az egészségügyi beszerzéseket

A Magyar Kórházszövetség konferenciájának résztvevői többek között azt javasolják, hogy ne az uniós szabályozás alapján történjenek a hazai forrásból, különösen az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott közbeszerzések, mert ez sokszor bonyolulttá teszi és lassítja az eljárást - mondta el a Világgazdaságnak Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke.
Domokos Erika, 2019. június 17. hétfő, 12:25
Fotó: Shutterstock

Ficzere Andrea szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, az Egészségügyi Technológia és és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete és a Közbeszerzési Hatóság is egyetértenek abban, hogy együtt kell meghatározni, milyen jogszabályi változtatásokra lenne szükség az egészségügyi intézmények eszközbeszerzéseinek terén - írta a VG cikkét szemlézve a 24.hu.

A rendezvényen felkért előadók szerint könnyített eljárási rendbe kellene helyezni az egészségügyi szolgáltatásokat, például olyan esetek miatt, amikor egy azonnal beszerzendő sokmilliós gyógyszernél nincs idő bekérni az árajánlatokat. A lap szerint a hazai orvostechnológiai eszközök éves, becsült forgalma 220-250 milliárd forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK