Elég volt a rutintalan autósokból - új tervet eszelt ki a rendőrség

Közlekedésbiztonsági kampányt és vetélkedőt indít több cég és szervezet, mert a friss jogosítvánnyal rendelkező 18-25 év közötti sofőröknél visszatérő problémákkal találkoznak - adta hírül a Nemzeti Fejletési Minisztérium (NFM).
Szász Péter, 2017. március 30. csütörtök, 14:48
Fotó: Napi.hu

A friss jogosítvánnyal rendelkező 18-25 év közötti sofőröknél gyakran előforduló probléma a gyorshajtás, a biztonsági öv használatának mellőzése, az alkoholos befolyásoltság, a túlzott önbizalom és a megfelelő rutin hiánya.

Ezért figyelemfelhívó országos vetélkedő-sorozat indul az NFM kezdeményezésére.  A kampányt a Közlekedéstudományi Intézettel és az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal szoros együttműködésben a Hungaroring Sport Zrt. valósítja meg.

A három fordulóból álló vetélkedő két online feladat teljesítése után egy ügyességi vetélkedővel zárul. Az első körben a fiatalok egy online teszt kitöltésével tehetik próbára KRESZ- és vezetéstechnikai elméleti tudásukat a kampány weboldalán (www.kreszfaktor.hu).

A második fordulóben a versenyzőknek a lakóhelyükön megtalálható, jól működő közlekedési helyszínt vagy példamutató közlekedési magatartást kell bemutatniuk egy #kreszfaktor megjelöléssel a Facebookra feltöltött videóban. A szakmai zsűri által kiválasztott pályaművek készítői jutnak tovább a döntőbe. A fiataloknak vezetéstechnikai ügyességi és elméleti feladatokat kell megoldaniuk a Groupama Tanpályán. A legjobban teljesítő résztvevő nyereménye egy személyautó és egy vezetéstechnikai tréning.

Olvassa el cikkünket arról, hogy új fix traffipax érkezhet Óbudára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

K_Toth, 2017.03.30 22:27

@atombandi: Az USA-ban államonként változó, de jellemzően 17 éves kortól lehet valakinek "B" kategóriás jogosítványa. A nagykorúság és az alkohol fogyasztás korhatára viszont tényleg 21 év.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2017.03.30 21:29

egyszerubb lenne a nagykoru hatart angolszasz modra 21 evre felvinni, alatta se pia vasarlas, se jogsi. lehet menni foiskolara, tanuljanak csak a fiatalok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html