Elfordultak a betétektől a magyarok

A háztartások értékpapírszámláin mindössze 173 milliárd forinttal volt kisebb összeg március végén, mint a bankszámláikon - írta keddi számában a Világgazdaság.
MTI-Eco, 2014. május 13. kedd, 09:24
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint március végén 6575,2 milliárd forintnyi értékpapírt tartottak a háztartások, miközben 6748,2 milliárd forintjuk volt bankbetétekben. A lap felidézte: 2013 elején még háromezer-milliárd forint volt a különbség.

A Világgazdaság szerint a lakosság az alacsony betétkamatok miatt fordult az értékpapírok felé. Mint írták, tavaly júniusban történt meg először, hogy több pénz volt ilyen eszközökben, mint lekötött betétben.

A befektetési alapokba áprilisban is áramlott 64 milliárd forint friss tőke, amiből elég sok lehet a háztartások vagyona, és az állampapírpiac is vonz még új megtakarításokat. Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint az utóbbi hetekben pozitív volt a lakossági kincstárjegyek értékesítési mérlege, és a hosszú lejáratú lakossági államkötvények is szépen fogynak - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ingyen, 2014.05.13 09:49

@RonaGyuri:

így van.
csakhogy az emberek nem hülyék.
a nagyobb hozamot keresik.
amíg a tulajdonuk (pénzük) felett szabadon rendelkezhetnek, orbán elmehet a suhantóba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.05.13 09:45

Az az igazi unortodoxia, bár erősen hajaz a szocializmusra. Az állam elereli magához a megtakarításokat. Aztán annak egy kis részét az arra érdemeseknek kiosztja, a többit meg feléli! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html