Elindult a Sulinet Expressz III.

A program változásai a vásárlókat nem, csak a forgalmazókat érintik - közölte Márfai Péter, az MSZP informatikai munkacsoportjának vezetője. Németh Attila a Netért Egyesület elnöke szerint viszont kevés olyan változás történt az IHM megalakulása óta, amely amelyet nem a piaci folyamatok vagy különféle érdekek diktáltak.
NAPI Online, 2005. július 15. péntek, 17:36
Fotó:

A Sulinet Expressz III. keretében júliustól 11 cég forgalmazhatja a termékeket, a forgalmazók vállalták, hogy szervízellátást és jótállást biztosítanak legalább 100 helyen az országban. A program keretében a vásárlók 60 ezer forintos adókedvezményt vehetnek igénybe a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében.

Mint arról májusban a radio.hu beszámolt, egy év alatt felére esett vissza a magyar informatikai piac növekedése. Az INSEAD eEurope 2005 indexe szerint a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) első évében Magyarország az utolsók közé került az európai országok információs társadalom fejlettségi listáján. Az eredmények egyelőre lesújtóak: egy 28 európai országot vizsgáló tanulmány (amelyet az SAP megrendelésére az INSEAD kutatási központ készített) szerint Magyarország az információs társadalom építése szempontjából a legkevésbé fejlett államok közé tartozik Európában.

A kakaobiztos.hu portálon közölt felmérés szerint a legfrissebb hazai kutatások is (World Internet Project 2004) stagnálást, vagy a fejlődés megtorpanását jelzik az Információs Társadalom legfontosabb mutatóinak tekintetében. A lakosság internet használatának bővülése és a számítógépes ellátottság növekedése lassú és nehézkes. Ahogy az oldal fogalmaz: "Mindez nehezen megmagyarázható a SULINET Expressz programra költött milliárdok fényében, hiszen a program egyik alapvető célkitűzése volt a más módon számítógéphez jutni nem képes rétegek informatikai eszközökhöz juttatása". A témára hamarosan visszatér a Napi Online.

HOZZÁSZÓLÁSOK